Politsei: kuriteo ohvriks langemine ei ole pelgalt saatuse küsimus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissemurdmine autosse.
Sissemurdmine autosse. Foto: SCANPIX

Põhja prefektuur jagas sotsiaalmeedias viimase aja olulisemaid n-ö kuriteotrende, mille ennetamiseks saab tegelikult igaüks väga palju ise ära teha.

«Kuriteo ohvriks langemine ei ole pelgalt saatuse küsimus. Noppisime eelmise nädala sündmustest välja hetke olulisemad kuriteotrendid, mille ennetamiseks saab igaüks meist ise väga palju ära teha,» kirjutas Põhja prefektuur Facebookis.

Pea igal ööl laekub politseile mõni teade sõidukitesse sissemurdmistest, seda nii linnas kui ka maal, nii tänavatel kui ka avalikes parklates. Selleks, et mitte tekitada pikanäpumeestes ahvatlust, ei tohiks ühtegi asja autosalongis nähtavale kohale jätta, ka mitte pealtnäha väärtusetut spordikotti.

Kui asju ei ole võimalik kaasa võtta, tuleks need paigutada pagasiruumi, kusjuures mõistlik oleks seda teha enne sihtkohta jõudmist.

Allpool olevast videost on näha, kuidas vargale piisab vaid mõnest sekundist, et aken sisse lüüa ja seejärel autos olevate asjadega lahkuda.

Rehvid ja veljed

Algaval hooajal on politsei kinnitusel pikanäpumeeste huviorbiidis sõiduautode rehvid ja veljed, nende lemmikuteks on teiste seas ka Toyota Land Cruiserite varurattad.

Varguse ohvriks langemise vastu aitab see, kui varustada autorattad vargapoltidega. Eriti hea oleks märgistada rehvide sisemus veekindla värviga, et hiljem teha kindlaks ratta kuuluvus.

iPhone 6

Turgu on vallutamas uus iPhone 6, kuid mitte kõik, mis hiilgab, ei ole kuld. Althõlma ostetud mobiiltelefon ei pruugi olla päris see, mis lubatud sai. Kui telefon osta mitteametlikust esindusest, edasimüüjalt või veebisaidi vahendusel, peaks enne raha maksmist veenduma, et müüja on usaldusväärne.

Kui näiteks kauba üleandmisel väidab viimane, et telefoni aku sai tühjaks ja seetõttu ei ole võimalik kontrollida selle töökindlust, siis võiksid hakata helisema häirekellad, sest ilmselt on tegu petukraamiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles