Pevkur: vanadekodudes tehakse tööd suure südamega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaalminister Hanno Pevkur leiab, et valdav enamus Eesti hooldekodudest päris heal tasemel ja töötajad hoolitsevad seal vanade eest suure südamega.

Pevkur ütles Postimees.ee’le, et on nii väga uusi hooldekodusid - näiteks Vändra hooldekodu või Villa Benita - kui väga kehvas seisus olevaid maju - näiteks Tohvri hooldekodu üks maja Hiiumaal.

«Aga üldiselt on nii majade kui teeninduse seis hea ja häbenemiseks minu hinnangul küll põhjust pole,» leidis sotsiaalminister. «Inimesed teevad oma tööd neis majades suure südamega.»

«Mis puudutab võimalikke probleeme, siis eks need on väga erinevad. Kus on mureks maja remont, kus meditsiinipersonali vajadus, kus ruumipuudus, kus ehitus pooleli jms,» tõi ta välja.

«Arvestades aga asjaolu, et hooldekoduteenus on Eestis omavalitsuste korraldada, siis üldine hinnang on kindlasti hea ja omavalitsused on olnud tublid oma eakatele väärika vananemise jaoks tingimuste loomisel,» kiitis Pevkur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles