Fotod: Eestis elavad valgevenelased annavad oma hääle presidendivalimistel

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimuvatest Valgevene presidendivalimistest saavad osa võtta ka Eestis elavad valgevenelased, kellel on võimalus oma hääl anda Tallinnas asuvas Valgevene suursaatkonnas.

Valgevenes toimuvad täna presidendivalimised, kus Aleksandr Lukašenko püüdleb viiendaks ametiajaks riigipeaks. 61-aastane Lukašenko on võitnud neljad järjestikused valimised ning püsinud võimul alates 1994. aastast.

Üks vähestest vastaskandidaatidest, kellel on õnnestunud korraldada midagi valimiskampaania laadset, on Tatjana Korotkevitš, kellel opositsiooni hinnangul reaalset lootust pole.

Korotkevitši seadsid kandidaadiks Valgevene Rahvarinne, Sotsiaaldemokraatlik Partei (Hramada), liikumine Vabaduse Eest ja liikumine Tõe Eest. Kandidaadiks on registreeritud ka Valgevene Liberaaldemokraatliku Partei esimees Sergei Gaidukevitš ning Valgevene kasakate ülemataman Nikolai Ulahhovitš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles