Talibani teatel tuli nende poolele terve politseijaoskonna vahetus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommipaanika Ateenas.
Pommipaanika Ateenas. Foto: SCANPIX

Juba mitu kuud reklaamivad ameerika ja afganistani ametnikud plaani, millega tahetakse Talibani võitlejaid meelitada valitsuse poolele, kuid tundub, et Talibanil on ka oma taasliitmise plaan, kirjutab ajaleht New York Times,


Lehe teatel paistab, et Ghazni provintsis Khogeyanis läks esmaspäeva hommikul mässuliste poolele üle terve politseijaoskonna vahetus. Talibani kõneisiku teatel võtsid nad politseinikega ühendust ja jõudsid kokkuleppele. Ühekorraga kadus 19 korrakaitsjat, koos relvade, mundrite ja toiduga. Tühjaks jäänud jaoskond pisteti põlema.

«See ei olnud mitte rünnak, vaid vandenõu,» kirjeldas juhtunut Khogeyani politseiülem Mohammed Yasin. «Taliban ja politseinikud tegid kokkuleppe.»

Ghazni kuberneri Musa Khan Akbarzada sõnul kaotasid tema alluvad kontakti politseijaoskonnaga umbes kell viis hommikul. Kolm tundi hiljem sinna jõudnud valitsusväed leidsid suitseva ja mahajäetud jaoskonna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles