Ministeerium: koolide eksamitulemusi ei peaks salastama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaupo Kott

Haridusministeerium ei pea õigeks õpilasliidu ettepanekut muuta koolide riigieksamitulemused kättesaadavaks üksnes asutusele endale.

«Põhimõtteliselt on see võimalik, tuleb lihtsalt üks klausel seadusesse sisse kirjutada, aga mis see annab,» rääkis haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva.

Tema sõnul ei pea ministeerium gümnaasiumide riigieksamitulemuste salastamist õigeks, sest õpitulemused on üks kooli tegevusnäitaja.

«Kindlasti tuleks aga eksamitulemuste kõrval nimetada ja võrrelda ka teisi näitajaid,» rääkis Ladva, viidates, et Eesti Hariduse Infosüsteemis (EHIS) on iga kooli kohta päris suur hulk statistikat vabalt kättesaadav. Ta ütles, et ministeerium toetab igati õpilasesinduste liidu algatust teha alternatiivne koolide võrdlustabel.

Ladva sõnul ei ole lahendus ka see, kui mitte avaldada koolide pingeridu, kuid see-eest näiteks maakondade omi.

Ta tõi näite, et kui Hiiumaale peaks alles jääma vaid üks gümnaasium, siis tekiks nii ikka olukord, kus ühe kooli tulemused on tegelikult kõigile teada.

Eesti Õpilasesinduste Liit nõuab oma valimisplatvormis, et koolide riigieksamitulemusi enam riiklikesse registritesse ei sisestataks, et kaotada võimalus õppeasutusi eksamitulemuste põhjal rivistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles