Galerii: lätlased üritasid eestlasi prügikoristuses üle trumbata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikoristustalgud Valmieras.
Prügikoristustalgud Valmieras. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tuhanded lätlased kogunesid laupäeval koristustalgutele Liela Talka, et sarnaselt eestlaste Teeme Ära 2008 kampaaniaga oma kodumaa prügist puhtaks teha.

Kas lõunanaabrid kogusid eestlastest rohkem või vähem prahti, selgub nädala lõpuks, kirjutas Pärnu Postimees.

Üks laupäevaku korraldajaid, projekti Pedas juht Vita Jaunzeme ütles ajalehele Diena, et paljudele talgulistele andis indu soov eestlasi üle trumbata nii osaliste arvu kui ärakorjatud prügi mahu poolest.

Teeme Ära 2008 eestvedaja Rainer Nõlvaku andmetel kogusid eestlased kevadel ligi 10 000 tonni prügi. Ainuüksi vanu rehve oli 200 000, mis üksteise peal moodustaks 40 kilomeetrit pika toru. Pärnumaalaste osa selles koguses oli 536 tonni.

Koristajate hulk Eestis oli hinnanguliselt 50 000 – 70 000. Sellele lisandusid inimesed, kes oma aias koristasid.

Lätlased kogusid esialgsetel andmetel 86 787 kotitäit prügi. Jaunzeme hinnangul võib kokkukogutud prügi lõplik hulk ulatuda 110 000 – 120 000 kotini. Ühte kotti mahub 50-60 liitrit prügi, nende kaalu pole talgute korraldajad avalikustanud.

Teada pole ka see, kui palju inimesi siis lõpuks talgutest osa võttis. Enne laupäeva planeeriti osalejate arvuks rohkem kui 40 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles