Huvi relvade vastu viis mehe kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvad.
Relvad. Foto: Toomas Huik

Tallinna astus esmaspäeval kohtu ette mees, kes süüdistuse järgi omandas mitu tulirelva, sadu padruneid ning ka lõhkeseadeldiste osi, kirjutas BNS.

Riigiprokuratuur esitas 57-aastasele Jürile süüdistuse helisummutiga ja optilise sihikuga varustatud vintpüssi TOZ-78-04M omandamises 2014. aastal.

Süüdistuse kohaselt hoidis Jüri relva sarnaselt teistele piiratud tsiviilkäibega esemetele enda elukohas, kuni kaitsepolitsei ametnikud selle tänavu veebruaris leidsid ja ära võtsid.

Jüri süüdistatakse ka siledaraudse püssi Iž-ZK ebaseaduslikus omandamises mitmekümne aasta eest, millele ta paigaldas hiljem süüdistuse kohaselt vintraudse relvaraua, helisummuti ning optilise sihiku ning mida ta hoidis oma elukohas.

Samuti süüdistatakse meest lõhkeseadeldise oluliste osade omandamises. Süüdistuse järgi omandas ja hoidis ta oma elukohas 1,73 meetri pikkust süütenööri lõiku, 50 saksa päritolu kapseldetonaatorit ning 19 vene päritolu käsigranaadi detonaatorit.

Ka said kaitsepolitseinikud Jüri valdusest kätte 284 erineva kaliibriga padruni ning 188 padruni kaliibriga 5,6 millimeetrit.

Esmaspäeval Harju maakohtu ette astunud mees tunnistas end süüdi. Kohus jätkab protsessi teisipäeval kohtulike vaidlustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles