Vene armees luuakse teadusrood võitluseks ajaloo võltsimisega

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene auvahtkond.
Vene auvahtkond. Foto: Stanislav Krasilnikov/Stanislav Krasilnikov/TASS

Venemaa armees juba eksisteerivale kaheksale teadusroodule lisandub veel kaks, üks neist luuakse kaitseministeeriumi keskarhiivi baasil ning spetsialiseerub sõjaajaloo võltsimise paljastamisele.

Sellest teatati täna uudisteagentuurile Interfaks Vene armee kaadriorganites, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Küsimust väikese allüksuse - roodu - loomisest sõjalise ametkonna keskarhiivi juures arutatakse praegu,» ütles uudisteagentuuri vestluskaaslane, kelle andmeil luuakse rood 2016. aasta algul.

Ajaloo, sotsioloogia ja teiste humanitaarteadustega tegelevad noored spetsialistid, kes hakkavad selles teadusroodus teenima, hakkavad eelkõige uurima Teise maailmasõja ajalugu, fakte, mis on seotud Nõukogude rahva võidu võltsimisega Suure isamaasõja aastail ning teisi sündmusi relvajõudude elus, rääkis agentuuri vestluskaaslane.

Venemaa relvajõududes loodavad teadusroodud on ette nähtud konkreetsete teaduslik-rakenduslike ülesannete täitmiseks sõjalise juhtimise organite tellimusel ja huvides, märkis Interfaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles