Tiina Jõgeda: eestlaste meeli valdab võõrahirm

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vabariigi kodanikud" on üks saadetest, mida vaegkuuljad saavad vaadata subtiitritega
"Vabariigi kodanikud" on üks saadetest, mida vaegkuuljad saavad vaadata subtiitritega Foto: ERR

Kolumnisti ja psühholoogilise nõustaja Tiina Jõgeda hinnangul ei ole eestlased rassistlikud, vaid neil on hirm võõra ees, ajakirjanik Maris Hellrand ei usu, et Eesti on sallimatu ja et 80 protsenti eestlastest teistsuguseid inimesi ei salli, arutleti ETV saates «Vabariigi kodanikud» võõraviha teemal.

«Kui räägime inimeste siiatoomisest või äraviimisest, siis pole kunagi eestlaste käest küsitud, kas tahate siia kedagi, kas tahate, et küüditame teid Siberisse, nüüd küsitakse ja teatud määral on mõistetav pendli ühte äärde minek, kui järsku on teema, kus me peame ütlema seisukoha ja emotsioonid on laes,» arutles Jõgeda.

Hiiumaal sündinud muusik Carl Stefan Josuah Tuulik kinnitas, et tema hinnangul on vihaprobleem tulnud esile pagulasteema kerkimisega viimastel kuudel, tema sõnul on ka temale ähvardatud tänaval kallale tulla, kuna ta on mustanahaline.

Rahva Ühtsuse Erakonna esimees Kristiina Ojuland rääkis saates, et esindab iga neljanda või viienda Eesti inimese arvamust.

Saatesse helistanud vaataja ütles, et kuigi Ojuland ei lähe haritud inimesena kellelegi midagi halvasti ütlema, on inimesi, kes lähevad ja seetõttu peame mõtlema, mida propageerime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles