Kaitseministeeriumi uueks kantsleriks saab ilmselt Mikk Marran

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Marran
Mikk Marran Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Jaak Aaviksoo teeb lähiajal valitsusele ettepaneku kinnitada alates 1. jaanuarist ministeeriumi uueks kantsleriks Mikk Marran, kes praegu töötab kaitseinvesteeringute asekantslerina.

Marrani kandidatuuri pakkus konsensuslikult välja kaitseministrit nõustanud komisjon, kuhu kuulusid praegune kantsler Riho Terras, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov ja kaitseministri nõunik Andres Kaarmann.

Aaviksoo sõnul osutus Marran enam kui 20 kandidaadi seast sobivaimaks. «Komisjonil oli põhjust esile tõsta Mikk Marrani varasema teenistuse mitmekülgsust ja tulemuslikkust. Marran on kogu oma senise teenistuse jooksul näidanud ennast tasakaaluka, sihikindla ning meeskonnatööle orienteeritud juhina,» selgitas minister.

Aaviksoo sõnul on märkimisväärne, et Marrani nimetamist kantsleri kandidaadiks toetab ühteaegu nii kaitsevägi kui ka ministeerium. «Loodetavasti aitab see omavahelist head koostööõhustikku edasi kujundada,» lisas ta.

Mikk Marran on omandanud bakalaureusekraadi Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduskonnas haldusjuhtimise erialal, õppinud mitmetel täiendkursustel Ungaris, Saksamaal ja Kanadas. 2010. aastal omandas Marran Ameerika Ühendriikide Rahvusliku Kaitse Ülikoolis magistrikraadi strateegilise juhtimise alal.

Aastail 1999-2003 töötas Marran kaitseministeeriumi Balti Koostöö Büroos ning aastail 2001-2003 samas büroo juhatajana.

2003.-2005 aastani oli Marran kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja ning aastail 2005-2006 NATO ja ESDP osakonna juhataja.

2006.-2009. aastani oli Marran NATO Eesti alalise esinduse kaitsetalituse direktor. Alates selle aasta suvest töötab Marran kaitseinvesteeringute asekantslerina, kellele alluvad osakonnad tegelevad kaitseväele vajaliku relvastus-, varustus- ja ehitushangetega.

Kaitseministeeriumi praegune kantsler Riho Terras naaseb uuest aastast kaitseväe tegevteenistusse. Kindralleitnant Laaneots on teinud ettepaneku määrata Terras kaitseväe peastaabi ülemaks ning peastaabi praegune ülem brigaadikindral Neeme Väli Eesti järgmiseks sõjaliseks esindajaks NATO ja Euroopa Liidu juurde.

Praegune sõjaline esindaja kindralmajor Vello Loemaa läheb jaanuaris erru seoses piirvanuse täitumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles