Konstantin Pätsi ümbermatmisest kodumulda möödub 25 aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakalmistul mälestatakse Konstantin Pätsi.
Metsakalmistul mälestatakse Konstantin Pätsi. Foto: Martin Ilustrumm

21. oktoobril möödub 25 aastat president Konstantin Pätsi säilmete ümbersängitamisest kodumaa mulda Metsakalmistul ning seetõttu korraldavad Eesti Muinsuskaitse Selts ja Konstantin Pätsi Muuseum samal päeval kell 12 presidendi kalmul mälestustalituse.

Mälestuskõne peab riigikogu esimees Eiki Nestor, hingepalve lausub ülempreester Aleksander Sarapik. Laulab ETV tütarlastekoor koos lastekooriga Aarne Saluveere juhatusel ja auvalves on liputoimkonnad, ühtlasi asetavad kohaletulnud pärgi ja lilli ning süüdatakse küünlaid.

President Konstantin Päts vahistati koos perekonnaga Nõukogude okupatsioonivõimu poolt 30. juulil 1940 ja küüditati Venemaale. Tema asukoht oli kaua teadmata. Riigipea suri 16. jaanuaril 1956. aastal Tveri lähedal Burashevos, kust Eesti Muinsuskaitse Seltsil õnnestus 1990. aasta suvel üles leida tema säilmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles