USA kulutab üle poole miljardi dollari uuele saatkonnahoonele Kabulis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekti visioon USA uuest saatkonnahoonest Kabulis.
Arhitekti visioon USA uuest saatkonnahoonest Kabulis. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriigid teatasid täna, et kulutavad suure summa raha oma Afganistanis asuvate diplomaatiliste esinduste laiendamiseks, selgub uudistevõrgust AFP. Rohkem kui pool miljardit dollarit kulub Kabuli saatkonna ja kahe konsulaadi laiendus- ja ehitustöödele.


Juba praegu on USA saatkond Kabulis maailma kõige suurem diplomaatiline esindus. Seal töötab umbes 1100 inimest, aasta lõpuks peaks see number tõusma 1200-le. Sadu uusi inimesi on saatkonda saabunud just selle aasta jooksul, seoses vägede juurdeviimise kampaaniaga kaasnenud tsiviilpingutustega.

Suursaadik Karl Eikenberry sõnul sai 511 miljoni dollari (5,7 miljardi krooni) suuruse saatkonna ümberehitamise lepingu Ühendriikide firma. Lisaks sõlmiti kaks 20 miljoni dollari (223 miljoni krooni) suurust lepingut konsulaatide ehitamiseks Lääne-Afganistani Herati ja Põhja-Afganistani Mazar-e-Sharifi.

Eikenberry sõnul on ehitusettevõtjate palgal praegu 500 afgaani ning kui tööd täie hooga pihta hakkavad, annavad need rakendust rohkem kui 1500 afgaanile. Hooned peaksid valmima 2014. aasta suveks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles