Venemaa välisministeerium peab ajakirjanike võttegrupi kinnipidamist poliitiliseks tsensuuriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt.
Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik

Vene välisministeerium taunis neljapäeval Venemaa riikliku tele- ja raadiokompanii võttegrupi kinnipidamist Koidula piiripunktis ja nimetas seda muu hulgas poliitiliseks tsensuuriks.

«Vahejuhtumit tuleb põhjalikult uurida. See näeb väga välja sedamoodi, et ajakirjanike tööle seatakse füüsilisi takistusi ja rakendatakse poliitilist tsensuuri,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova telekanalile Rossija 24.

Zahharova märkis, et tegemist pole esimese korraga, kui Venemaa ajakirjanikud kohtasid vastuseisu nende tööle ja säärane tegutsemine on vastuolus kõigi ajakirjanduse normidega.

Eesti piirivalvurid pidasid neljapäeval õhtul Koidula piiripunktis viieks tunniks kinni Vene ajakirjanike võttegrupi, edastas uudisteagentuur Interfax.

Agentuuri Vesti.ru andmetel peeti Venemaa riikliku tele- ja raadiokompanii võttegrupp Koidula piiripunktis kinni kella 14 ajal ning võtsid hoiule nende dokumendid, mobiiltelefonid ja töövahendid. Õhtul teatas Interfax, et piirivalvurid vabastasid võttegrupi ning neil lubati lahkuda.

Ajakirjanik Nikolai Vassiljev teatas, et neid hoiti piiril kinni viis tundi ning kõigi kolme võttegrupi liikme viisad tühistati põhjendusega, et nende viibimine Euroopa Liidus ei vasta viisataotlusel märgitud eesmärgile.

Ühte ajakirjanikku ähvardab Interfaxi teatel kuni 1200 euro suurune trahv, kuna tal oli kaasas Eestis tsiviilkäibes keelatud nuga.

Ajakirjanikud kajastasid neljapäeval aset leidnud meeleavaldust

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles