EKRE sai kolme kuuga annetustena vähem kui 700 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Truuväärt

Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kogus kolmandas kvartalis annetusi parlamendierakondadest kõige vähem ehk alla 700 euro.

Kolme kuu suurimateks annetajateks olid riigikogu liige Henn Põlluaas ja parteisse kuuluv ettevõtja Tõnu-Siim Tõugjas, kes toetasid erakonda kumbki saja euroga. 99 eurot andis erakonnale Jaan Vogelberg, kes mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmetel kuulub Reformierakonda.

Riigikokku kuuluv Uno Kaskpeit annetas Konservatiivsele Rahvaerakonnale 75 ja parteitu Lauri Mõek 50 eurot. Kokku sai erakond juulis, augustis ja septembris annetusi 16 inimeselt kogusummas 662 eurot.

Konservatiivse Rahvaerakonna tuludele lisandus kolmandas kvartalis veel 693 eurot liikmemaksu, 250 eurot tulu erakonna varalt ja 93 784 eurot riigitoetust.

Parlamendiparteidest said kolme kuuga enim ehk 71 395 eurot annetusi Isamaa ja Res Publica Liit, millele järgnesid Sotsiaaldemokraatlik Erakond 51 381, Reformierakond 50 169, Keskerakond 13 634 ja Vabaerakond 7609 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles