Ammas: Stalnuhhini jätkamine erikomisjoni juhina näitab Keskerakonna palet

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin
Mihhail Stalnuhhin Foto: Jaanus Lensment

See, et kuluhüvitiste eest oma naisele ja pojale autot rentiv Mihhail Stalnuhhin juhib jätkuvalt parlamendis riigieelarve kontrolli erikomisjoni, on Keskerakonna otsus ja näitab selle partei palet, lausus sama komisjoni liige Andres Ammas (Vabaerakond).

President Toomas Hendrik Ilves ütles intervjuus Maalehele, et tahab, et parlament ise suudaks otsustada, mida sellises olukorras öelda ja teha: «On riigieelarve kontrolli erikomisjoni enda valik, kes on nende esimees.»

Andres Ammas tunnistas Postimehele, et küsimus, kas Stalnuhhin sobib riigieelarve kontrolli komisjoni juhtima, on keeruline. «Hästi ei sobi. Olen temaga rääkinud sel teemal. Aga see oli eravestlus ja avalikkuse ette ma seda ei kannaks,» märkis Ammas.

Tema sõnul on otsus Stalnuhhin komisjoni esimeheks jätta Keskerakonna oma. «Kui Keskerakond oma staažika liikme käitumist heaks kiidab ja laseb tal sellel postisoonil jätkata, näitab see Keskerakonna palet ja seisukohta,» märkis ta.

Ammas pidas mõistlikuks riigikogus valitsevat korda, et komisjonide juhtide kohad jaotatakse konsensusega. «See ei käi nii, et üks nägu ei meeldi, võtame maha ja paneme teise asemele. Keskerakond peab otsustama, kas Stalnuhhin on parim inimene sellel positsioonil, sest selle komisjoni esimehe koht kuulub neile.»

«Oleme ju täiskasvanud inimesed. Stalnuhhin staažika riigikogu liikmena saab väga hästi aru, mida ta teeb ja miks,» sõnas Ammas. «Komisjon saab oma tööd teha ikka, see tema käitumine kuluhüvitiste osas ei takista komisjoni liikmetel oma tööd parimal viisil tegemast,» lisas ta.

Hiljuti tuli ilmsiks, et riigikogu liikmele Mihhail Stalnuhhinile hüvitatakse igakuiselt maksumaksja rahast talle enam kui 700-eurone autoliising, ehkki tal endal pole juhilubagi ning autoga sõidab hoopis tema abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles