10 uudist, mida võiksid teada: reede, 16. oktoober

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. Värk pöördub väikeettevõtjate maine kaitseks pressinõukogusse

    Luisa Värk Ringvaates. Foto: ERR

    Lauljatar Luisa Värk on enda ja väikeettevõtjate maine kaitse nimel otsustanud pöörduda pressinõukogusse.

    OLULIST

    • Luisa Värk kinnitas, et tema ettevõte on tulu väljamakseid teinud ainult palgana ning maksnud sellelt kõik tööjõumaksud.

    • Värk: soovin, et ettevõtlus oleks Eestis au sees ning ebaõigetel faktidel tuginev halvustav suhtumine ettevõtjasse saaks ühemõttelise hukkamõistu osaliseks.

    Luisa Värgi pöördumisest pressinõukokku loe postimees.ee-st

  2. Raul Rebane: poliitiline enesetapp otse-eetris

    Väljavõte ETV saatest "Vabariigi kodanikud". Foto: ERR

    Sellega sai teisipäeval saates «Vabariigi kodanikud» hakkama Kristiina Ojuland. Alguses oli saade kulgenud tema dirigeerimisel, teised esinejad olid vähem kogenud ja endine välisminister oli saanud rääkida kõike, mida tahtis. Ta kutsus korduvalt kõiki inimesi Toompeale kolmapäevasele miitingule, sai rääkida oma partei ideoloogiast ja lasta lahti valitsust. Tore propagandaaktsioon, tundus, kirjutab meediaekspert Raul Rebane.

    OLULIST

    • Keskaeg on siiski Eestis suures osas läbi, tahaks loota.

    • Tihti juhtub ka, et kellelgi on ettekujutus endast kui suurest rahvajuhist ja ta hõiskab, et «Tulge minu järel, ma tean, kus on õnn!».

    Raul Rebase kommentaari Kristiina Ojulandi käitumisele loe postimees.ee-st

  3. Ainuüksi ühes pataljonis põrus narkokontrollis 76 ajateenijat

    Narkokontroll Kuperjanovi pataljonis 28. septembril. Foto: Tairo Lutter

    Hiljuti Kagu-Eestisse saabunud värske sats ajateenijaid sai kaela otsekui külma duši, kui narkokoer nende kotte nuuskima asus. Nagu hiljem selgus, siis põhjendatult, sest kunagi varem ei ole kaitseväes niivõrd palju narkootikumidega patustajaid tabatud.

    OLULIST

    • Sellist kontrolli on ajateenijate seas tehtud juba viimased 15 aastat ning kaitseväe kinnitusel ei ole nii suurt tarvitajate hulka varem esinenud.

    • Kõige «popimad» –  kanep ja amfetamiin – on noortele meestele kõige ahvatlevamad pelgalt ka seetõttu, et need on turuhinna poolest kõige odavamad.

    Ajateenijate narkokontrollist loe postimees.ee-st

  4. Simson kandideerib Savisaare kõrval Keskerakonna esimeheks

    Kadri Simson.

    Keskerakonna kauaaegne aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson kandideerib poolteise kuu pärast toimuval erakonna kongressil partei esimeheks, teatas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

    OLULIST

    • Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhtorganid, toimub 29. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis.

    Kadri Simsoni plaanist astuda Edgar Savisaare vastu loe postimees.ee-st

  5. Kremli meediamõõk rapsib Eestis pooltühja

    Karikatuur: Urmas Nemvalts

    On vähetõenäoline, et Moskva propagandakanalid suudaks ässitada Eesti venelased massilistele rahvarahutustele, järeldab Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus värskes raportis.

    OLULIST

    • Noorem venekeelsete põlvkond ongi suures osas telekanalid hüljanud ja hangib info internetist: Facebookist, Twitterist ja suhtlusportaalist VKontakte.

    • Ajaloolase David Vseviovi hinnangul võib aga Eesti ühiskonnast võõrdunuks lugeda vaid kümmet protsenti siinsest vene elanikkonnast.

    Siinsete venelaste infoväljast loe postimees.ee-st

  6. EKRE sai kolme kuuga annetustena vähem kui 700 eurot

    Foto: Albert Truuväärt

    Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kogus kolmandas kvartalis annetusi parlamendierakondadest kõige vähem ehk alla 700 euro.

    OLULIST

    • Kolme kuu suurimateks annetajateks olid riigikogu liige Henn Põlluaas ja parteisse kuuluv ettevõtja Tõnu-Siim Tõugjas, kes toetasid erakonda kumbki saja euroga.

    • Konservatiivse Rahvaerakonna tuludele lisandus kolmandas kvartalis veel 693 eurot liikmemaksu, 250 eurot tulu erakonna varalt ja 93 784 eurot riigitoetust.

    EKREle tehtud annetustest loe postimees.ee-st

  7. Türgi sõjavägi tulistas alla Süüriast riigi õhuruumi sisenenud õhusõiduki

    Türgi hävitaja F-16. Foto: Scanpix

    Süüriast ilma loata Türgi õhuruumi sisenenud õhusõiduk tulistati alla, teatas Türgi armee täna. Türgi armee teatel edastati kolm hoiatust, kuid õhusõiduk sellele ei reageerinud. Seejärel avas Türgi sõjalennuk selle pihta tule ning sihtmärk kukkus alla Türgi territooriumil Süüria piirist umbes kolme kilomeetri kaugusel.

    OLULIST

    •  Kinnitamata andmetel oli allatulistatud õhusõiduk mehitamata droon.

    • Teadaolevalt kasutavad droone selles piirkonnas nii Süüria valitsusväed ning riigis õhurünnakuid läbi viivad Ameerika Ühendriigid ja Venemaa.

    Õhusõjast Süüria-Türgi piiril loe postimees.ee-st

  8. Merle Jääger: istuge rahulikult ja vaadake, kuidas Emajõgi voolab

    Tallinna lastekunstikoolis ja 46. keskkooli kunstiklassis õppinud Merle Jääger alias Merca on maalinud oma puistud, puuslid ja inglid tarvitatud puidule. Foto: Mari Luud

    Ametlikus kalendris oli kolmapäev ja rahvakalendris kolletamispäev. Kollaseid ja muud värvi lehti pudenes tartlastele pähe ja jalge alla – selge vihje peatselt saabuvale sügismasendusele. Kuidas halvast meeleolust jagu saada ja kaamose ajal rõõmsalt elada, rääkis kolletamispäeval oma elu näiteil näitleja, kirjanik, kunstnik ning looduse ja repor-teriga sinasõber soomeugrilane Merle Jääger.

    OLULIST

    • Mul oli ju suve jooksul Lõuna-Eestis kolm tükki: Lutsu teatri «Rummu Jüri ehk tamasseri rauad» Põlvamaal Lutsu külas, «Obinitsa» ja Lutsu teatriga «Täiuslik pulm» Alatskivil.

    • Mingi ööklubiinimene ma ei ole, ei talu sellist lärmi, kus ma ei saa rääkida. Ma olen pidutsejana vist rohkem selline vestleja inimene.

    Intervjuud Merle Jäägeriga loe postimees.ee-st

  9. Vaata, kellele rahvasaadikutest ei pruugi autoliisingu 450-eurone piir meeldida

    Kersti Sarapuu liisib Mercedes-Benz'i kuumaksega 930,77 eurot. Foto: Jaanus Lensment

    Riigikogu juhatus seadis riigikogu liikmete autoliisingu piiriks 450 eurot kuus, mitmete saadikute autoliisinguks kulub kuus aga tunduvalt rohkem.

    OLULIST

    •  1. novembrist hakkab aga kehtima 450-eurone piir, mis seati paljuski selle järgi, et riigikogu liikmete keskmine autoliising maksab kuus keskmiselt 400–500 eurot.

    • Autoliisingu eest küsivad kõige suuremat kompensatsiooni Kersti Sarapuu (KE), Mihhail Stalnuhhin (KE), Märt Sults (KE), Toomas Vitsut (KE) ja Mailis Reps (KE).

    Riigikogu liisinguarvete edetabelit vaata postimees.ee-st

  10. Postimehe kino alustab «Sipelgapesaga», tulevad ka esilinastused

    Elu «Sipelgapesas» ei vaibu kunagi. Foto: kaader filmist «Sipelgapesa»

    Postimehe kino alustab uuesti, sügishooaja esimese filmina näitame Vladimir Loginovi dokumentaalfilmi «Sipelgapesa», mis räägib Lasnamäe kobargaraažist käivast kummastavast maailmast. «Sipelgapesa» näeb kuni pühapäeva südaööni. 

    OLULIST

    • 2015/16. aasta hooajal näitab Postimees lisaks kodumaisele toodangule ka valitud välismaiseid teoseid.

    • Iga nädala neljapäevast tuleb Postimehe kinno uus film, kui on lühemad filmid, siis ka mitu. Filmi saab vaadata kuni pühapäeva keskööni.

    Vaata Postimehe kino selle nädala filmi - «Sipelgapesa»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles