Uue USA üksuse rotatsiooni ajal jõuavad Eestisse ka liikursuurtükid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikursuurtükid M109A6 Paladin.
Liikursuurtükid M109A6 Paladin. Foto: Reuters / Scanpix

Järgmisel nädalal saabub Tapa linnakusse Ameerika Ühendriikide armee uus üksus, selle rotatsiooni ajal jõuavad Eestisse esmakordselt ka liikursuurtükid Paladin.

Järgmise nädala reedel saabub 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakusse Ameerika Ühendriikide armee uus kompanii suurune üksus, teatas BNS-ile kaitseministeerium. 3. jalaväediviisi 1. soomusbrigaadi lahingüksuse 69. soomusrügemendi 3. pataljoni A-kompanii vahetab välja seni Eestis teeninud USA üksuse.

Üksuse relvastuses on nii tankid M1A2 Abrams kui soomukid.

Kaitseväe peastaabi teabeohvitser kapten Arvo Jõesalu ütles BNS-ile, et selle üksuse teenistuse ajal jõuavad esmakordselt Eestisse ka liikursuurtükid Paladin. Kokku tuuakse Eestisse kolm Paladini, liikursuurtükid jõuavad Eestisse novembri keskpaigas ning need jäävad siia detsembri alguseni.

Ameeriklaste väljaõpe Eestis on osa Ameerika Ühendriikide heidutusmeetmete operatsioonist Atlantic Resolve Kirde- Euroopas. Eesti kaitseväe roll operatsioonil on korraldada täiendava USA üksuse vastuvõtmine ning tagada neile vajalik logistiline ja meditsiiniline toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles