Koalitsioonipoliitikute hinnangul ei muudaks uue juhiga Keskerakond võimuliitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Poliitikud pole üksmeelel selles, kui olulise muutuse võiks Keskerakonna juhivahetus poliitikasse tuua. Et uue juhiga Keskerakond võiks muuta valitsuskoalitsiooni, seda võimuliitu kuuluvad poliitikud ei usu, sest nende hinnangul peaks partei sisemiselt muutuma.

Sotsiaaldemokraat Andres Anvelt ütles «Aktuaalsele kaamerale», et juhivahetus Keskerakonnas paneks veidi värelema ka Eesti poliitika, kuid see ei tooks praegu kaasa veel vasakpoolset valitsust.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi leiab, et välja tuleks vahetada kogu erakond.

«See on väga raske töö, sest neid armastatakse ikka selle eest, mis nad on - varastavad, sõbrustavad Venemaaga. See on teistmoodi kultuur, seal ei ole nii, et uus inimene tuleb - õieti vana uus inimene -, kes on olnud seal kandev jõud,» rääkis Ligi.

Ta lisas, et kindlasti Kadri Simson pingutaks, kuid küsimus oleks, kas Keskerakonna valijad ka teda armastama hakkaksid. «Kas Kadri Simson näiteks usujuhiks sobib? Nende liikmeskond ei ole tavaline. See ikkagi põhineb usul ja ei põhine ratsionaalsusel,» lisas Ligi.

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Marko Mihkelson leidis, et kui Kadri Simson saaks Keskerakonna uueks juhiks, ootaks ta temalt vastuseid kahele küsimusele.

«Esiteks, kellele kuulub Krimm - väga selgelt ja üheselt välja öelda suhtumine sellesse, mis on Ukrainas toimunud. Teiseks, kas ta jätkab koostöölepet Vladimir Putini parteiga ka siis, kui ta on saanud erakonna esimeheks,» ütles Mihkelson.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson teatas täna, et kandideerib Keskerakonna esimehe kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles