Karilaid: Savisaar on Reformierakonnale vaid ettekääne

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid ütles vastuseks Jürgen Ligile, et ka Keskerakond ei soovi praeguse Reformierakonnaga koostööd teha.

«Keskerakond ei soovi Reformierakonnaga kunagi koostööd teha, kui nad ei loobu ebaõiglasest maksupoliitikast ja kui nad teenivad vaid ülirikaste ja väliskapitali huve,» teatas Karilaid.

Poliitikud pole üksmeelel selles, kui olulise muutuse võiks Keskerakonna juhivahetus poliitikasse tuua, vahendas eilne «Aktuaalne kaamera». Et uue juhiga Keskerakond võiks muuta valitsuskoalitsiooni, seda võimuliitu kuuluvad poliitikud ei usu, sest nende hinnangul peaks partei sisemiselt muutuma.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi leidis näiteks, et välja tuleks vahetada kogu erakond. «See on väga raske töö, sest neid armastatakse ikka selle eest, mis nad on - varastavad, sõbrustavad Venemaaga. See on teistmoodi kultuur, seal ei ole nii, et uus inimene tuleb - õieti vana uus inimene -, kes on olnud seal kandev jõud,» rääkis Ligi.

Ta lisas, et kindlasti Kadri Simson pingutaks, kuid küsimus oleks, kas Keskerakonna valijad ka teda armastama hakkaksid. «Kas Kadri Simson näiteks usujuhiks sobib? Nende liikmeskond ei ole tavaline. See ikkagi põhineb usul ja ei põhine ratsionaalsusel,» lisas Ligi.

«Jürgen Ligi käras talle tavapärasel moel, et ärgu Keskerakond lootkugi valitsusse pääseda. Isegi kui juhul, kui vahetuks näiteks erakonna juht. Ligi paljastas seega taas kord tõe – Savisaar on vaid ettekääne,» teatas Karilaid, kelle arvates pelgab Reformierakond Keskerakonna poliitikat.

«Reformierakond kardab terviklikku auditit riigivõimule, kardab astmelise tulumaksuga Eestit, kardab võrdsemate võimaluste Eestit. Tänasel Reformierakonna juhtkonnal pole võimalik end distantseerida madalatest palkadest, eestlaste väljarändest ega negatiivsest iibest. Stagnatsioon Eesti poliitikas pole mitte aastane, vaid vähemalt kaheksa-aastane,» kirjeldas Karilaid, kes kinnitas, et ka suurem osa Keskerakonnast välistab tänasel kujul koostöö valitsuse tasandil Reformierakonnaga.

Eile selgus, et Edgar Savisaare kõrval kandideerib Keskerakonna juhiks ka Kadri Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles