Simsoni kiri erakonnakaaslastele: kinnitan, et kui valik langeb minu kasuks, näen auesimehena Edgar Savisaart

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson ja Edgar Savisaar.
Kadri Simson ja Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Edgar Savisaare vastu Keskerakonna juhiks kandideeriv Kadri Simson saatis eile erakonnakaaslastele selgitava kirja. Postimees avaldab kirja muutmata kujul.

Head erakonnakaaslased,

Olen otsustanud kandideerida 29. novembril toimuval Eesti Keskerakonna XV kongressil Edgar Savisaare kõrval Keskerakonna esimeheks. 

Rääkisin põhjustest silmast-silma Edgar Savisaarega, kuid pean vajalikuks peamisi neist jagada ka erakonnakaaslastega, et ära hoida võimalikku ärevust ja spekulatsioone.

Olen Keskerakonna liige olnud 20 aastat ning seisnud kõik need aastad Edgar Savisaare kõrval. Samas tunnen teda kogu oma elu ja just seetõttu on mul raske vaadata, kuivõrd keerulisse seisu on Edgar täna pandud.

2015. aasta on olnud Edgari jaoks väga raske. Me kõik rõõmustasime, et esimesest hoobist tuli Edgar justkui imeväel välja, kuid ta tervis on habras. Seetõttu leian, et meie kohus on aidata ta koormat vähendada ja anda sellega rohkem vabadust oma tervisele pühenduda. 

Edgar Savisaar on Eesti poliitika suurkuju ning mees, kellele on võlgu Eestimaa ja ka kogu Keskerakond. Kuid meist on vale ja isekas oodata, et antud olukorras peab ta üksi mitmekordset koormat kandma. Jään teda toetama võitluses kahtlustuste ümberlükkamisel. Olles tema kõrval aastaid töötanud erakonna peasekretäri, aseesimehe ning riigikogu fraktsiooni esimehena, tunnen end valmis ja kohustatuna erakonna esimeheks kandideerima.

 Usun, et nii minu kui tema eesmärk on erakonna kestmine veel aastakümneid. Selle nimel teevad igapäevast tööd paljud meie liikmed kõigis piirkondades. Minu soov on hoida meeskonnavaimu nii täna kui ka järgnevatel aastatel. Vaid üheskoos on võimalik Keskerakonna juhtpositsiooni taastamine Eesti poliitikas. Reformierakonna ainuvõim peab lõppema ning me oleme ainsad, kes on selle murdmiseks suutelised. 

Erakonna kongressil on igaühel võimalik teha oma valik. Olen südamest tänulik kui kaalute minu toetamist. Samas mõistan ka neid, kes soovivad jätkata vanaviisi. Kinnitan, et kui valik kongressil langeb minu kasuks, näen auesimehena Edgar Savisaart, kes on andnud hindamatu panuse erakonna ülesehitamisse ja arendamisse ja kelle arvamus jääb alati erakonnas väärtustatuks. 

Ees on aeg aruteludeks. Peame neid sellisel viisil, mis kantud teadmisest, et me jätkame ka edaspidi Keskerakonnas üheskoos!

Loodan siiralt, et nõustute minuga, sest vaid nii saab Eesti Keskerakond tänasest segasest seisust ühtse ja tugevana edasi minna. 

Siiralt,

Teie Kadri Simson

Eesti Keskerakonna aseesimees ja riigikogu fraktsiooni esimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles