Lähipäevade ilm püsib olulise sajuta

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene kastaniallee Rakveres.
Sügisene kastaniallee Rakveres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ilmateenistus prognoosib järgmisteks päevadeks pilves selgimistega ja peamiselt sajuta ilma. Öösiti on oodata miinuskraade.

Laupäeval (17.10) püsib kõrgrõhuvöönd kogu Eestis. Ilm on sajuta ja pilvekihi hajumiseks muutuvad tingimused soodsaks. Üksnes öösel võib Valga- ja Võrumaal pilvisem olla, kuid suurt sadu tõenäoliselt ei tule. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur langeb selgema taeva all öösel -4°C-ni, Eesti lõunaservas ja meremõjuga rannikul jääb plusspoolele, päeval tuleb sooja 8-11 kraadi.

Pühapäeval (18.10) suundub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond ja selle lohk ühes sajupilvedega liigub üle Soome. Eestis kattub taevas ka pilvedega, kuid olulist sadu ei tule. Tuul puhub läänekaarest, õhtupoolikul pöördub põhja ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3 kraadist sisemaal kuni +8 kraadini rannikul, päeval 6-11 kraadi.

Esmaspäeval (19.10) laieneb kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale. Kuid taevas madal pilvekiht võib taevas püsida ja kohati tuleb tiba vihmagi (saju tõenäosus laiguti 25-50 protsenti). Tuul puhub valdavalt kirdest ja on üpris nõrk. Õhusooja on 1-6, rannikul veel paar kraadi rohkem, päeval 7-9 kraadi.

Teisipäev (20.10) tuleb kõrgrõhkkonna servas suuremal osal Eestist sajuta. Üksikutes kohtades on nõrga vihma võimalus (saju tõenäosus sisemaal laiguti 25-50 protsenti, Lääne-Eesti saartel ja rannikul üle 50 protsendi). Tuul pöördub lõunakaarde ja veidi tugevneb, olles enamasti nõrk. Õhutemperatuur öösel -2 kuni +3, rannikul kuni 7 kraadi, päeval 5-9 kraadi.

Kolmapäeval (21.10) jõuab Skandinaavia rannikule aktiivne madalrõhkkond ja laieneb Läänemere äärde. Lõunatuul paisub päeva peale tugevaks, tänastel andmetel võib pärastlõunal puhanguid üle 20 meetri sekundis olla (tõenäosusega kuni 50%). Tihedamad sajupilved jõuavad õhtu poole (saju tõenäosus õhtul. Õhutemperatuur öösel -1 kuni +4, rannikul kuni 7 kraadi, päeval 6-11 kraadi.

Neljapäeval (22.10) laieneb madalrõhkkonna lõunaserv ühes vihmapilvedega Eesti kohale (saju tõenäosus 75-90 protsenti). Tuul pöördub järk-järgult lõunakaarde ja nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel +3 kuni +8, päeval 6-11 kraadi.

Reedel (23.10) sajab eemalduva madalrõhulohu järel veel hoovihma. Tuul pöördub loodesse ja päeva peale tugevneb uuesti. Õhutemperatuur öösel +1 kuni +6, rannikul kuni 8 soojakraadi, päeval tuleb sooja 6-11 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles