Ida-Viru aasta õppijaks valiti sõja eest Eestisse põgenenud arst

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru keskhaigla.
Ida-Viru keskhaigla. Foto: Toomas Huik

Ida-Virumaa aasta õppijaks tunnistati ortopeed ja traumatoloog Andriy Zubenko, kes pages sõja jalust Eestisse ja asus eelmisel sügisel tööle Ida-Viru keskhaiglas, õppides kiiresti suhtlema ka eesti keeles.

Andriy Zubenko (43) on üks paljudest, kelle elu pöörasid pea peale Ukraina sündmused, kirjutab Põhjarannik. Doktor Zubenko oli lõpetanud Harkivi meditsiiniülikooli ning praktiseerinud aastaid arstina, töötades paralleelselt ülikooli traumatoloogia ja ortopeedia kateedris, kuid sõda kodumaal pani valikute ette.

Nii sündis otsus tulla uude keele- ja kultuurikeskkonda − Eestisse. 2014. aasta sügisel ortopeedina Ida-Viru keskhaiglas tööle asudes mõistis Zubenko kohe, et riigikeele õppimine on möödapääsmatu, olgugi et suur osa Kohtla-Järve patsientidest suhtleb vene keeles. Juba veidi vähem kui poole aasta pärast, 2015. aasta veebruaris, oli tohtril sooritatud eesti keele eksam A2 tasemel.

Põhjarannikule on teada lugu, kuidas 9aastane poiss sattus traumaga doktor Zubenko patsiendiks, mil tohter oli äsja Eestisse saabunud. Kui esimest korda kohtudes pidi vanem arsti vabanduste saatel jutu lapsele tõlkima, siis juba kuu aega hiljem vastuvõtule minnes sai Zubenko kõige elementaarsemad asjad ise eesti keeles öeldud.

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles