Teabeameti uus juht soovib hakata avaldama ohuhinnanguid

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Marran
Mikk Marran Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Uuest aastast asub välisluurega tegelevat teabeametit juhtima kaitseministeeriumi praegune kantsler Mikk Marran, kes tahab muuta asutuse avatumaks – muu hulgas soovib Marran hakata eestimaalastele avaldama avalikke ohuhinnanguid, vahendas ERRi uudisteportaal saadet «Aktuaalne Kaamera. Nädal».

«Avaliku ohuhinnangu mõte võiks olla see, et Eesti inimestele natuke rohkem rääkida sellest, millises keskkonnas me elame, kui suured on ohud, kui suur on otsene sõjaline oht - on seda või ei ole,» selgitas Marran, kelle sõnul otsest nähtavat sõjalist ohtu Eestile lähemas tulevikus ei ole.

«Küll aga me ei saa välistada agressiivse naabri väärarvestust. Väärarvestuse all pean silmas seda, et keegi otsustajatest võib tahta proovida NATO heidutust, et kas artikkel 5 peab või mitte,» lisas ta.

Eesti on kaks luureasutust: kaitsepolitsei tegeleb info kogumise, luuramise ja korruptantide püüdmisega Eesti riigi territooriumil. Teabeamet kogub infot ja teeb luuret välismaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles