President Ilves saab Praha Aspeni Instituudilt aasta-auhinna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu

Praha Aspeni Instituudi juhtkond otsustas tänavuse Aspeni Praha auhinna omistada president Toomas Hendrik Ilvesele, tunnustades nii Euroopasse tihedalt lõimunud demokraatliku Eesti edukust ja turvalisust ning samuti pidades oluliseks meie riigipea rolli koostöö edendamisel Kesk- ja Ida-Euroopa riikide vahel ja samuti Atlandi-üleste suhete väärtustamisel.

Eesti riigipeale antakse auhind üle täna õhtul instituudi aastakonverentsil Prahas.

Praha Aspeni Instituudi esimese aasta-auhinna pälvis mullu Ameerika Ühendriikide endine riigisekretär Madeleine K. Albright, kellele selle andis instituudi toonasel aastakonverentsil president Ilves.  

2012. aastal asutatud Praha Aspeni Instutuut (Aspen Institute Prague) on iseseisev ideoloogiavaba institutsioon, mille eesmärk on pakkuda ühiskondlikult oluliste teemade üle arutlemiseks ja poliitika kujundamiseks vajalikku platvormi, korraldades selleks rahvusvahelisi konverentse ja andes välja erinevaid publikatsioone.

Praha Aspeni Instituudi aasta-auhind omistatakse isikule või grupile, kes aitab hoogustada ühiskondlikku, poliitilist ja majanduslikku debatti kantuna euroopalikest väärtustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles