Itaalias MM-etapil kukkund Aigar Leok käis rangluuoperatsioonil

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: Priit Simson

Pühapäeval motokrossi maailmameistrivõistluste viimasel etapil Itaalias Faenzas kukkunud ning rangluu murdnud Aigar Leok käis eile Belgias operatsioonil.



Pärast õnnetust transporditi eestlane kohe Itaalia kohalikku haiglasse ning seal lubati ka operatsioon teha, hiljem asjalood muutusid.



«Itaalias selgus, et lõikuse tarbeks ei olnud ühtegi vaba aega ning seetõttu pidi Belgiasse lendama,» selgitas motomehe isa Aivar Leok. «Esmaspäeval kell neli läks ta Belgias lõikuslauale.»



Aivar Leok rääkis, et selline vigastus on motokrossimaailmas üsna tavaline. Aigar Leok olevat lihtsalt rattaga kukkunud ning rangluu murdnud.



Aivar Leoki sõnul on teema kuum vaid sellepärast, et kahe nädala pärast, 27. septembril toimub Suurbritannias Donington Parkis motokrossi Rahvuste karika võistlus, kus osalejad esindavad eelkõige oma riiki. Aigar Leoki kaasategemine on nüüd sattunud küsimärgi alla.



«Kõik oleneb sellest, kui puruks luu on ja kas naelte ja poltide abil on võimalik käsi kiiresti töökorda saada,» arvas Aivar Leok. «Eks nädal pärast operatsiooni saab juba täpsemalt öelda, kas on minek või mitte.»



Aivar Leok teadis rääkida, et poeg murdis ka 2003. aasta suvel rangluu ning siis toimus paranemine eriti kiiresti – juba kümne päeva pärast oli Aigar taas sadula seljas.


«Selliseid näiteid on veelgi tuua, nii et loodame parimat,» lootis Aivar Leok.



Tanel Leok katkestas viimasel etapil esimese sõidu, kuid sai teises kuuenda koha. Ühtlasi selgus Itaalias selle hooaja maailmameister. Mõlemad sõidud võitis sakslane Maximilian Nagl, kuid kokkuvõttes krooniti maailmameistriks 509 punktiga itaallane David Philippaerts belglaste Steve Ramoni ja Ken De Dyckeri ees.



MX2 klassis sai eestlane Gert Krestinov 27. ja 20. koha. Maailmameistriks tuli 636 punktiga lõuna-aafriklane Tyla Rattray.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles