Aprillimässu järjekordsed osalejad peavad kohtu ette astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronks-sündmustega kaasnenud usalduskriis on osutunud oodatust sügavamaks ja kestvamaks.
Pronks-sündmustega kaasnenud usalduskriis on osutunud oodatust sügavamaks ja kestvamaks. Foto: Raigo Pajula.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette aprillimässu järjekordsed kaks osalist, kes uurimisandmetel hakkasid Tallinna kesklinnas politseinikele vastu ja loopisid neid kividega.


20-aastasel Antonil lasub süüdistus mullu 26. aprilli õhtul Vabaduse väljaku ääres politseinike suunas suitsugranaadi viskamises. Samuti virutas noormees planguga katki Väike-Karja tänaval asuva firma akna ja omastas Pärnu maanteel Westmani ärist varastatud 22 pudelit õlut.

Ka 24-aastane Valter ei allunud 26. aprilli õhtul Tallinna kesklinnas politseinike korraldusele, võttis rahvusraamatukogu juures maast kive ja viskas neid korrakaitsjate suunas. Seejärel liikus Valter koos rahvamassiga edasi mööda Tõnismäe tänavat, kus jätkas korrakaitsjate suunas kivide ja muude esemete loopimist.

Samuti rüvetas Valter Tõnismäe tänaval Eesti riigilippu: rebis selle koos teiste rahutuses osalenutega puruks ja pani põlema, tuvastas politsei.

Uurimisandmetel lõhkus Valter ka Tõnismäe bussiootepaviljoni, üritas purustada Kosmose kino fassaadi, ründas teda takistama tulnud kaht meest pisargaasitaolise ainega ning suundus seejärel Pärnu maanteele Westmani äri rüüstama.

Politsei andmetel lõi Valter kaasa ka Tatari tänaval Woodstocki baari ründamises, lõhkus baari juures Eesti Vigastatud Sõjameeste ühingu kinnistu piirdeaia ning kasutas sealt saadud puidust aialippe baari akende lõhkumiseks.

Valter lõhkus ka Jaani kiriku juures olevat kioskit ning lõi puruks Pärnu maanteel asuva Olympic Casino fassaadi, tuvastas politsei.

Nii Anton kui Valter said süüdistuse massilise korratuse ajal sooritatud süütegudes, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles