Itaalia tennisistid ähvardavad alaliidu kohtusse kaevata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Potito Starace on üks neist itaallastest, kes kavatseb ATP kohtusse kaevata.
Potito Starace on üks neist itaallastest, kes kavatseb ATP kohtusse kaevata. Foto: AP / Scanpix

Neli kihlvedude pärast võistluskeelu saanud Itaalia tennisisti plaanivad Meeste Profitennise Liidu (ATP) privaatsuse rikkumise eest kohtusse kaevata.


Tennisistid väidavad, et ATP rikkus nende juhtumeid uurides meeste privaatsust. ATP karistas nelja itaallast – Potito Staracet, Daniele Braccialit, Federico Luzzit ja Giorgio Galimbertit – kihlvedude sõlmimise eest kuue nädala kuni 200 päeva pikkuse võistluskeeluga.



Neljast mehest tuntuim on Starace, kes praegu asub küll maailma edetabelis 75. positsioonil, ent eelmisel aastal jõudis karjääri kõrgeimale ehk 27. kohale.



Paarieurosed kihlveod


Galimberti rääkis intervjuus Itaalia ajalehele La Gazzetta dello Sport, et nad pöördusid kambakesi ühe Miami advokaadibüroo poole ning sealsed juristid esindavad neid ATP-vastases kohtuasjas. Lisaks kaaluvad tennisistid kohtusse kaevata selle kihlveokontori, mis ATP-le nende andmed edastas. «Sellel leheküljel, kus me paarieuroseid kihlvedusid tegime, puudus õigus meie andmeid avaldada,» rääkis Galimberti. «Panustasime erinevatesse mängudesse enne, kui spordialaliidud selle keelustasid.»



«Lisaks poleks ATP tohtinud avalikustada, et sõlmisime kihlvedusid ka teistel aladel, nagu näiteks jalgpall,» lisas Galimberti. «Oleme valmis minema kuni kõrgeima kohtuastmeni.»



Galimberti sõnul ei kavatse kohtuasjas osaleda möödunud aasta novembris kihlvedude sõlmimisega vahele jäänud itaallane Alessio di Mauro, kellele määrati üheksakuuline võistluskeeld.



ATP pole siiamaani itaallaste süüdistusi ning võimalikku kohtusseminekut kommenteerima soostunud, küll aga on igasugused kihlveod olnud eelmisest aastast saadik ATP huviorbiidis.



Esimesena sattusid kahtluse alla venelane Nikolai Davõdenko ja argentiinlane Martin Vassallo Arguello, kelle suhteliselt väikesel turniiril Poolas peetud mängus panustati kahtlaselt palju raha just Vassallo võidule – kokku umbes seitse miljonit dollarit.



Davõdenko andis kolmandas setis Vassallole loobumisvõidu ning kihlveokontor Betfair andis ebatavaliselt suurtest panustest kohe märku ka ATP-le. Mõlemad tennisistid väitsid raudkindlalt, et ei teinud midagi valesti.



Möödunud nädalal pääses Davõdenko lõpuks süüdistustest ning tema 13 kuud kestnud õudusunenägu lõppes. «Meil tuli hulgaliselt materjali läbi vaadata ning nüüd oleme sellega ühele poole jõudnud,» seisis ATP ametlikus avalduses.



Asitõendeid ei leitud


«Sellega võib juurdluse lõppenuks lugeda, kuna me ei leidnud ühtegi asitõendit, mis kinnitanuks, et Davõdenko kaotas meelega, seega pole ta ühtegi reeglit rikkunud.»


Pikka aega kestnud juurdlus häiris Venemaa esireketit ilmselt rohkem, kui ta välja näitas, kuna esimest korda pärast 2004. aasta hooaega ei jõudnud Davõdenko ühelgi suure slämmi turniiril veerandfinaalist kaugemale.



Pärast toonast Davõdenko ja Vassallo juhtumit on paljud tennisistid avaldanud, et neile on pakutud mõne kohtumise meelega kaotamise eest raha. ATP reeglites on kirjas, et ükski mängija ega ka nende kaaskondlased ei tohi tennisekihlvedusid sõlmida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles