Paalalinna kooli direktor peab õpetaja tapja karistust õiglaseks

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Paalalinna kooli direktor Aavo Palo.
Viljandi Paalalinna kooli direktor Aavo Palo. Foto: Jaanus Lensment

Viljandi Paalalinna kooli direktor Aavo Palo peab õpetaja tapnud 16-aastasele noorukile karistuseks mõistetud üheksa-aastast vanglakaristust õiglaseks.

«Ma arvan küll, et kohtu otsus oli õiglane. See on ühiskonna hinnang tema kuriteole. Kuidas see karistus niivõrd ränga kuritöö toime pannud noormehele endale mõjub, seda näitab aeg,» ütles Palo Postimehele.

Direktori sõnul on praegu, aasta pärast kooliseinte vahel toime pandud kuritegu, koolis taastunud normaalne tööõhkkond ja traagilisest sündmusest igapäevaselt enam ei räägita.

«Kui ajakirjanduses sellest juhtumist räägitakse, siis tuleb see ka meil omavahel jutuks, muidu üldiselt mitte. Me oleme aastatagustest sündmustest suhteliselt mõistikult taastunud. Teised ajad on tulnud peale. Üldiselt on nii, et ebameeldivad asjad unustatakse, inimeste mälu on selektiivne,» rääkis direktor.

Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja tunnistas tänase otsusega möödunud sügisel Viljandi Paalalinna koolis saksa keele õpetaja maha lasknud noormehe tapmises süüdi ja mõistis talle karistuseks üheksa aasta pikkuse vangistuse.

Kohus tunnistas 16-aastase noormehe süüdi Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Süüdistuse järgi võttis noormees mullu 27. oktoobril oma vanemate tuppa peidetud relvakapi võtme, avas sellega relvakapi ja võttis sealt salaja isale kuuluva revolvri Amadeo ROSSI-851 ning üheksa padrunit. Relva ja padrunid võttis süüdistatav samal päeval kooli kaasa.

Kella 13.55 paiku tulistas ta tunni ajal korduvalt oma saksa keele õpetajat, kes suri saadud vigastustesse. Keegi teine tulistamises viga ei saanud. Noormees ei osutanud sündmuskohale saabunud politseinikele kinnipidamisel vastupanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles