Toobal tahab teada ministrite autokulusid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksumaksjate liidule tekitavad kahtluse Priit Toobali kütusekulu arved.
Maksumaksjate liidule tekitavad kahtluse Priit Toobali kütusekulu arved. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakonna peasekretär ja riigikogu liige Priit Toobal saatis täna ministeeriumidesse ja riigikantseleisse teabenõuded, küsides andmeid kõigi ministrite ametiautode kasutamise kohta.

Muuhulgas soovib Toobal detailset informatsiooni sõidukite tankimise kohta, teatas Keskerakonna pressiesindaja. 

«Arvestades kui palju räägitakse hetkel riigikogu liikmete autodega seonduvatest kuluhüvitistest, siis on igati õige tuua avalikkuse ette ka valitsuse liikmete ametiautod ning võtta nende kasutamine luubi alla,» ütles Toobal. 

«Mulle teeb muret asjaolu, et ajakirjanduses käsitletakse vaid riigikogu liikmete kulutusi, samal ajal kui ministrid saavad meedia tähelepanuta rahus tegutseda, olgugi, et nemad opereerivad riigile kuuluvate ametiautodega ja juhtidega.»

«Nii pidasingi vajalikuks anda omapoolne panus sellesse, et ka ministrite sõidukulud saaksid leheveergudel läbi vaadatud,» lisas Toobal.

Sakala kirjutas laupäeval, et Toobal kulutas esimesel poolaastal riigikogulase kuluhüvitisest ära viimse kui sendi ja enamik sellest läks autokütusele. Sealjuures näitavad tanklaarved, et ta on korduvalt tankinud korraga suurtes kogustes nii diislit kui bensiini. Toobal põhjendas eri kütuse korraga tankimist sellega, et kasutab oma sõitudeks kolme autot: kaht diisel- ja üht bensiinimootoriga sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles