Basiilikukastmes haugifilee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basiilikukastmes haugifilee
Basiilikukastmes haugifilee Foto: Jaan Heinmaa

Neljale

Kooreses basiilikurohkes kastmes kala on nauditavalt hõrk. Roa valmistamine kulgeb liigse vaevata.

600 g haugifileed
2 sl hakitud basiilikut
1 dl valget veini
1 sibul
1 dl vett
200 g hapukoort
1 tl soola
valget pipart
1 sl maisijahu
 

Sega valge veiniga 1 sl hakitud basiilikut, hakitud sibul, sool ja pipar. Pane kalafilee 20–30 minutiks marinaadi. Siis tõsta kala koos marinaadiga laiapõhjalisse kastrulisse või pannile. Lisa 1 dl vett ning hauta madalal kuumusel 10 minutit. Seejärel tõsta kala leemest ja kata fooliumiga, et seisaks soe. Mõõda pool kalaleemest, sega hulka hapukoor ja kuumuta keemiseni, kuid ära keeda. Maitsesta soola ja pipraga. Kurna ja maitsesta ülejäänud basiilikuga. Lõpuks sega maisijahu vähese veega ja kuumuta, kuni kaste pakseneb. Tõsta kala taldrikule ja nirista peale kaste. Lisandiks sobivad keedetud kartulid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles