Grillitud lõhe varajase sibula ja sojaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grilltud lõhe varajase sibula ja sojaga
Grilltud lõhe varajase sibula ja sojaga Foto: René Velli

Ühele
100 g lõhefileed
kartulitärklist
15 g ingverit
15 g rohelist sibulat

Kaste:
12 g seesamiseemneid
6 g küüslauku
2 g kuivatatud tšillipipart
10 g seesamiõli
40 g sojakastet (light)
50 g suhkrut
 

Rösti seesamiseemned, seejärel rösti tšilli ning lisa küüslauk ja seesamiõli. Lisa veel sojakaste ja suhkur, keeda kokku. Seejärel lisa eelnevalt röstitud seesamiseemned. Lõhefilee maitsesta soola ja pipraga, paneeri õrnalt kartulitärklises. Kuumuta vokkpann, prae lõhe mõlemalt poolt mõnusalt pruuniks, vala juurde õli ja lase kalal vaiksel kuumusel õli sees 4–5 minutit küpseda. Seejärel lisa peenteks ribadeks lõigatud ingver ja roheline sibul, keera korraks kuumust juurde ning kurna sõelale. Serveerimiseks aseta kala taldrikule, kala peale tõsta ingver ja sibul ning vala üle kuuma kastmega. Serveeri aurutatud riisiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles