Italiaanode kalapada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

4 portsu
30 minutit

2–3 purustatud küüslauguküünt
näpuotsatäis tšillihelbeid või pisut tšillipulbrit
soovi korral 0,5–1 kg puhastatud ja rõngasteks lõigatud kalmaarituube (kalmaari leiad nii sügavkülmaletist kui ka värske kala vitriinist)
½ dl oliiviõli
2½ dl kuiva valget veini
2–3 suuremat tomatit, eemalda seemned ja tükelda (või 1 purk ehk 400 g konserveeritud tükeldatud tomateid)
½ dl hakitud lehtpeterselli
700 ml vett või kalapuljongit
1,5 kg meelepärast valge lihaga kala (koha, latikas, haug, tursk)
 

Kui ostad terve kala, fileeri see ning keeda ise kalapuljong. Selleks pane kalaluud külma veega (retseptis näidatud 700 ml pluss 50 ml) keema, koori vaht. Lisa neljaks lõigatud sibul, paar tera pipart, tükeldatud porgand ja sortsuke valget veini. Keeda 20 minutit ja kurna siis läbi tiheda sõela (kui keedad kauem, muutub puljong mõrkjaks).

Kuumuta õli potis ja prae keskmisel tulel minutike küüslauku ja tšillit. Eemalda vahukulbiga küüslauk ja heida potti kalmaar. Paari minuti pärast vala juurde vein ning kuumuta keema. Minuti pärast lisa tomatid, petersell, maitse järgi soola ja pisut jahvatatud pipart. Lase 10 minutit madalamal kuumusel keeda. Lisa kalafileepalad ning keeda viis minutit või kuni kala on küps. Serveeri hää krõbeda sepiku või saiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles