Enim delegaate saadab Keskerakonna kongressile Lasnamäe piirkond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kongress.
Keskerakonna kongress. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna novembri lõpus toimuvale kongressile on oodatud kokku 1092 delegaati, kõige suurem esindus on erakonna Lasnamäe piirkonnal.

Keskerakonna kongressile on oodatud kokku 1092 delegaati, neist 92 on erakonna asutajaliikmed ning 25 noortekogu esindajad, ütles BNSile Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Ülejäänud 975 kohta on jagatud põhimõttel üks esindaja piirkonna 15 liikme kohta. «Piirkonnad jagavad oma mandaadid ise ning üldjuhul lähtutakse sellest, et kongressile lähevad piirkonna juhatuse liikmed, osakondade esimehed, aktiivsemad liikmed,» sõnas Pukk.

Lasnamäe piirkonda esindab kongressil 87, Harjumaa piirkonda 68, Jõgevamaa piirkonda 58, Põhja-Tallinna piirkonda 57 ja Lääne-Virumaa piirkonda 53 delegaati. Võrumaa piirkonda esindab 46, Kesklinna ja Viljandimaa piirkonda kumbagi 42, Mustamäe piirkonda 39 ning Ida-Virumaa ja Tartu piirkonda võrdselt 38 saadikut.

Kongressil esindab Valgamaa piirkonda 35, Tartumaa piirkond 34, Narva piirkonda 32, Nõmme piirkonda 30, Kohtla-Järve ja Põlvamaa piirkonda võrdselt 30 ning Haabersti piirkonda 29 delegaati. Pärnu piirkond saadab kongressile 28, Kristiine ja Pärnumaa piirkond võrdselt 27, Järvamaa 26, Saaremaa 21, Läänemaa 20, Raplamaa 20 ja Pirita 16 delegaati. Kõige vähem saadikud ehk vaid kaks esindab kongressil Hiiumaa piirkonda.

Keskerakonna XV kongress koguneb 29. novembril. Erakonna kongress pidi algselt toimuma augustis, kuid partei esimehe Edgar Savisaare haiguse tõttu lükati see siis edasi. Erakond valib kongressil esimehe, juhatuse, aukohtu esimehe ning revisjonikomisjoni liikmed.

Kongressil annavad tehtust aru erakonna volikogu esimees, fraktsiooni esimees, aukohtu esimees, revisjonikomisjoni esimees ning erakonna eurosaadik. Samuti esineb erakonna esimees poliitilise ettekandega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles