Etwas Mariniertes e marineeritud kala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marineeritud kala saksa köögist
Marineeritud kala saksa köögist Foto: Jaan Heinmaa

1,5 kg karpkala, tuunikala või muu valge kala steike
50 g sulatatud võid
50 ml kuiva šerrit (või muud kangestatud kuiva veini)
Marinaadiks:
400 ml vett
100 m valget veiniäädikat
150 ml kalapuljongit (võib ka kuubikust)
1 õhukeselt viilutatud sibul
6 pipratera
1–2 vürtspipart
3 nelgitera
1–2 loorberilehte
2 sl hakitud kappareid
1,5 dl marineeritud minikurke, tükeldatud või sama palju kergelt keedetud porgandiviile
100 ml oliiviõli
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Lao kalasteigid ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga, nirista üle sulavõiga ja šerriga. Küpseta 20–25 minutit ja jahuta siis. Kuumuta kastrulis keema vesi, veiniäädikas, puljong, sibulaviilud, maitseained ja loorber. Pärast 20 minutit tõsta pott tulelt ja jahuta marinaad. Puista sisse porgandid, kapparid, marineeritud kurgid ning lisa oliiviõli. Seejärel vala marinaad otse ahjuvormi kalatükkidele, kata see pealt säilituskilega (võid kalatükid ka säilituskarpi või potti laduda) ning lase 24 tundi külmikus maitset võtta.

Musta leiva, taluvõi ja tillioksaga imehea. Kes armastab õlut, see joob “heledat” kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles