Batuudiõnnetuse kriminaalasjas esitati kahtlustus kolmele inimesele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik Tartumaal Tõrvandis.
Õnnetuspaik Tartumaal Tõrvandis. Foto: Kalev Saar / Postimees
  • Batuudiõnnetuse kriminaalasjas on kahtlustatavana üle kuulatud kolm inimest
  • Kahtlustuse kohaselt ei olnud õhkbatuut kinnitusvaiadega maa külge kinnitatud
  • Airfun OÜ juht keeldus kahtlustust kommenteerimast, kuid avaldas taas kaastunnet

Prokuratuuri kinnitusel on kahe lapse elu nõudnud batuudiõnnetuse kriminaalmenetluse raames kahtlustatavana üle kuulatud kolm inimest. 

«Kahtlustus on esitatud kahele batuudi paigaldajale ning äriettevõtte juhile, kes osutas batuudirendi teenuse,» täpsustas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Raul Heido.

Prokuröri sõnul esitatakse kahtlustus kogutud tõendite alusel. «Rõhutan, et tegemist ei ole lõplike kahtlustustega. Kuna kohtueelne menetlus jätkub ning tõendite kogumine on veel pooleli, siis peab arvestama, et kahtlustuse sisu võib tulevikus täienduse saada. Mõistan, et selle kriminaalasja vastu on kõrgendatud avalikkuse huvi, seepärast avaldame esitatud kahtlustuse üldandmeid,» kommenteeris Heido.

Esitatud kahtlustuse kohaselt ei olnud õhkbatuut kinnitusvaiadega maa külge kinnitatud ning selle tulemusel tõusis kinnitamata õhkbatuut koos seal olnud lastega õhku. Õnnetuse tagajärjel kukkus viis last batuudi pealt maha - sündmuskohal hukkus kaks last ning kolm last sai vigastada.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Lõuna prefektuuri lastekaitseteenistus ning juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ei täpsustanud, kas antud kriminaalmenetlus käib paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. «Seal on mitu paragrahvi ja kuna praeguses menetlusfaasis me ei tea, mis on see lõplik kahtlustus iga inimese osas, siis on see keerulisem. Öelda saab seda, et kohus saab süüdimõistmisel määrata neile karistuseks kuni viis aastat vangistust,» sõnas Kostina.

Loe lisaks:

Ettevõtte juht ei kommenteeri

«Ma ei saa praegu mitte midagi kommenteerida, kui midagi on, siis küsige politsei käest, küll nemad neid asju kommenteerivad,» ütles Postimehele Alger Vedler, kelle ettevõte Airfun OÜ laenutas välja batuudi, mis tõusis 5. juuli õhtul lendu.

«Jätkuvalt sügav kaastunne inimestele, peredele, keda see õnnetus lähedalt puudutas. Väga sügav kaastunne,» lisas kahtlustuse saanud Vedler hiljem kirjalikus vastuses.

6. juulil ütles Vedler Postimehele, et tema ei tea, mis täpselt juhtus, kuna teda ennast ei olnud seal kohal ja ta ei olnud siis veel ka nende inimestega rääkinud, kes seal kohal olid.

Ent ta kinnitas, et Airfun OÜ on batuutide laenutamisega tegelenud pea viis aastat ning ühtegi õnnetust nende poolt laenutatavate atraktsioonidega seni juhtunud ei ole. «See on minu teada nii Eestis kui ka lähiriikides esmakordne, et ta niimoodi võtab ja viib batuudi kolmekümne meetri kaugusele, lennuga kolme-nelja-viie meetri kõrguselt - see on kujuteldamatu, kuidas see võimalik on,» nentis Vedler toona.

Airfun OÜ lõpetas juulis batuutide laenutamise ajani, mil selgub, mis Tõrvandis tegelikult juhtus. Samuti katkestati kõik tellimused batuutidele. Kõiki ülejäänud atraktsioone aga laenutati edasi. Õnnetuse ajal kasutuses olnud batuut oli pärit Hiinast ja oli üks uuemaid Airfun OÜ poolt kasutatavatest batuudidest. Kasutuses oli see olnud vähem kui kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles