Porgandi-ingveripüreeleemeke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandi-ingveri püreeleemeke
Porgandi-ingveri püreeleemeke Foto: Jaan Heinmaa

2 sl oliiviõli
2 viilutatud sibulat
jämedama pöidla pikkune kooritud ingverijuurikas
600 g porgandeid, kooritud ja jämedalt riivitud
1 sl vedelat mett
1 sidruni mahl
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
u 900 ml vett või puljongit
serveerimiseks ja supi kaunistamiseks kõrvitsaseemneõli ja kõrvitsaseemneid, meelepärast maitserohelist (koriander on suurepärane lisand) ja röstitud saiakuubikuid

Kuumuta potis õli ja prae sibulaviile keskmisel kuumusel, kuni need on pehmed. Viiluta ingver ning lisa sibulale. Kuumuta kümmekond minutit. Lisa siis kõik ülejäänud komponendid ja vesi. Kuumuta keema ning lase u 45 minutit madalamal kuumusel podiseda. Püreesta supp blenderis või saumikseriga ning serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles