Punane paprikasupp arbuusiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane paprikasupp arbuusiga
Punane paprikasupp arbuusiga Foto: Jaan Heinmaa

4 sööjale

u 400 g grillitud paprikaid õlis (või grilli ise 3 paprikat, koori mustjas koor ära ja tükelda)
u 1 kg tükikesteks lõigatud arbuusi (ehk u 700 g viljaliha, seemned eemaldatud)
1 punane tšillikaun, seemned eemaldatud ja hakitud
1 purustatud küüslauguküüs
1,5 sl punase veini äädikat
pisike pihutäis värsket basiilikut
Peale ja kaunistuseks: soola, pipart, fetakuubikuid, viilutatud oliive
oliiviõli peale niristamiseks, mõni oks basiilikut kaunistuseks

Eemalda arbuusil seemned ning püreesta koos ülejäänud ainetega blenderis. Võid supi igaks juhuks ka läbi sõela lasta, nii püüad kinni kontrollist läbi lipsanud arbuusiseemned. Maitsesta supp soola-pipraga ning aseta püree purgiga vähemalt paariks tunniks külmikusse. Kui aega vähe, pane supp säilituskarbiga mõneks ajaks sügavkülma. Ära unusta seda siis vahetevahel segada, muidu saad supijäätise.

Jaga püree kaussidesse, lisa igale portsule võrdselt fetajuustu ja oliive. Nirista peale pisut oliiviõli, kaunista basiiliku ning värskelt jahvatatud pipraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles