6 portsu
1,2 l loomalihapuljongit
1,5 dl odrakruupe
paar oksakest värsket tüümiani
2 sl oliiviõli
500 g viilutatud erinevaid meelepäraseid seeni
1 hakitud sibul
6 portsu
1,2 l loomalihapuljongit
1,5 dl odrakruupe
paar oksakest värsket tüümiani
2 sl oliiviõli
500 g viilutatud erinevaid meelepäraseid seeni
1 hakitud sibul
Lihapallideks:
250 g seahakkliha
1 muna
1 köögikombainis purustatud röstsaiaviil
2 sl riivitud Parmesani
2 sl hakitud peterselli
hapukoort serveerimiseks
Sega lihapallide ained ühtlaseks tainaks ja maitsesta soola-pipraga. Vormi teelusikaga u 2,5 cm läbimõõduga pallikesed. Pane puljong, kruubid ja tüümian potti ning kuumuta keema. Keeda keskmisel tulel, kuni kruubid pehmed (selleks kulub keskeltläbi 18 min). Prae seened õlis kuldseks ja lisa sibul. Prae veel 5 minutit. Kui kruubid valmis, tõsta supi sisse lihapallid ning seene-sibulasegu. Keeda veel 5 minutit. Serveeri hapukoore ja hea krõbeda saiaga.