Seene-kruubisupp lihapallidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seene kruubisupp lihapallidega
Seene kruubisupp lihapallidega Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

1,2 l loomalihapuljongit
1,5 dl odrakruupe
paar oksakest värsket tüümiani
2 sl oliiviõli
500 g viilutatud erinevaid meelepäraseid seeni
1 hakitud sibul

Lihapallideks:
250 g seahakkliha
1 muna
1 köögikombainis purustatud röstsaiaviil
2 sl riivitud Parmesani
2 sl hakitud peterselli
hapukoort serveerimiseks

Sega lihapallide ained ühtlaseks tainaks ja maitsesta soola-pipraga. Vormi teelusikaga u 2,5 cm läbimõõduga pallikesed. Pane puljong, kruubid ja tüümian potti ning kuumuta keema. Keeda keskmisel tulel, kuni kruubid pehmed (selleks kulub keskeltläbi 18 min). Prae seened õlis kuldseks ja lisa sibul. Prae veel 5 minutit. Kui kruubid valmis, tõsta supi sisse lihapallid ning seene-sibulasegu. Keeda veel 5 minutit. Serveeri hapukoore ja hea krõbeda saiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles