Advokaadibüroo Rask koormus riigi õigusabi vallas on mitmekordistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid pakuvad taas Tallinnas tasuta õigusabi.
Tudengid pakuvad taas Tallinnas tasuta õigusabi. Foto: SCANPIX

Mullu augustist haldusasjades riigi õigusabi pakkuma asunud advokaadibüroo Rask on nõustanud inimesi enam kui 100 halduskaasuses, mis tähendab, et pisut vähem kui aastaga on riigi õigusabi haldusasjades saanud varasemast pea kolm korda rohkem inimesi.

«Veidi lühema aja jooksul kui aasta oleme riigi õigusabi pakkunud rohkem kui 100 erinevas haldusasjas. Varasem keskmine nõustamisjuhtumite arv oli umbes 33 asja aastas,» märkis Villy Lopman advokaadibüroost Rask.

Tema sõnul on advokaadid abistanud inimesi vaidlustes maksu- ja tolliametiga, kohalike omavalitsustega, politsei ja piirivalveametiga ning sotsiaalkindlustusametiga. «Oleme tegelenud ka paljude varjupaigataotlejate juhtumitega. Kokkuvõttes oleme veidi vähem kui 12 kuuga sisuliselt ära teinud enam kui kolme aasta töö,» selgitas Lopman.

2014. aasta augustis võitis advokaadibüroo Rask advokatuuri korraldatud konkursi riigi õigusabi osutamiseks haldusasjades alates 1. novembrist 2014 kuni 31. detsembrini 2016.

Riigi õigusabi osutamise raames on selgunud, et sellise võimaluse olemasolu ei ole paljudele teada, mistõttu ei jõua õigusabi kõigi abivajajateni. Advokaadibüroo Rask haldusmenetluse ja riigiõiguse meeskond loodab, et teadmine riigi õigusabi olemasolust levib ka laiemalt ning tulevikus laieneb nii abisaajate kui ka teemade ring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles