Savisaar ei taha saada Keskerakonna auesimeheks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Kolmapäevases «Meedia keskpunkti» saates tutvustas Heimar Lenk erakonna esimehe Edgar Savisaare tänast kirja erakonnakaaslastele, milles ta välistas võimaluse saada partei auesimeheks.

«Ma pole kunagi huvi tundnud ametikohtade vastu, millel ei saa midagi oma toetajate heaks ära teha,» märkis Savisaar. «Leian, et teod maksavad rohkem kui sõnad ja sellepärast mingit auesimeest minust kindlasti ei saa. Sellele kohale ma ei kandideeri, ja sellega pole mõtet rohkem spekuleerida. Kui pakutakse, ütlen ära,» kinnitas Savisaar. «Säilitame muidugi rahu, ja teeme tööd edasi,» lisas ta.

Samuti rõhutas erakonna esimees, et igal Keskerakonna piirkonnal on õigus nimetada oma esimehekandidaat. «Otsuse teevad kongressil delegaadid ise, ja nad on oma valikutes vabad,» toonitas Savisaar.

Savisaare vastu Keskerakonna juhiks kandideeriv Kadri Simson saatis 16. oktoobril erakonnakaaslastele kirja, milles kinnitas, et kui valik kongressil langeb tema kasuks, näeb ta auesimehena Edgar Savisaart, kes «on andnud hindamatu panuse erakonna ülesehitamisse ja arendamisse ja kelle arvamus jääb alati erakonnas väärtustatuks».

Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhtorganid, toimub 29. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles