Luman: maksuotsused tuleks paremini läbi mõelda

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman.
Toomas Luman. Foto: Peeter Langovits.

Külalisena riigikogu majanduskomisjoni istungil osalenud kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman soovitas valitsusel maksuotsuseid paremini läbi mõelda.


«Ettevõtlus on emotsionaalne ala ja kui need 2 protsenti elanikkonnast, kes oma peamise elatusallikana märgivad ettevõtlus- või omanikutulu, tunnetavad, et nende motivatsiooni pidevalt piiratakse, siis pole ka ülejäänud ühiskonnal lootust, et elatustase kasvab,» vahendab

Äripäev

Lumani sõnu.

Luman rõhutas ettevõtlust puudutavate seadusemuudatuste juures põhjaliku ja muudatuste kavandamisele eelneva mõjude analüüsi olulisust, mis praegu tema sõnul kahjuks tihti puudub.

Luman ütles, et eelarvetasakaalu oleks lihtne leida, kui valitsus suudaks loobuda osast valimistejärgsest sotsiaalpaketist. «Lastes eelarve tasakaalust välja või tõstes oluliselt makse, võib küll aidata järgmise aasta auku lappida, kuid pikemas perspektiivis oleks see allakäiguspiraali algus,» nentis Luman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles