Ossinovski: ministrite esinduskulu on õigustatud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Erinevused ministrite ja riigikogu liikmete esinduskulude katmise korras on põhjendatud, leiab tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE).

«See, et ministritel on esinduskulu, on algusest peale loodud teistsugusena kui riigikogus,» ütles Ossinovski valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et ministrite puhul on see õigustatud.

«Mis puudutab neid arutelusid, et riigikogu liikmed võib-olla tahaksid endale sarnast süsteemi, siis arvestades seda, et riigikogus on 101 inimest ja arvestades ka küsimusi, mis on üles kerkinud seoses kuludega, mida nendest rahadest kompenseeritakse, ma usun, et riigikogu kuluhüvitiste süsteem võiks siiski jääda samasuguseks,» sõnas Ossinovski.

«Ma usun, et avalikkusel on õigus teada, milliste töödega seotult neid kuluhüvitisi kasutatakse. Ministrite töögraafikud on ka väga avalikud, võite ministeeriumisse helistada ja küsida, mis hetkel mida minister teeb. Paljude riigikogu liikmete puhul on avalikkusel palju keerulisem kontrollida, mida nad ikkagi istungitevabal ajal teevad ja millisesse garaaži nad kütust koguvad,» lausus minister.

Riigikogu liige Priit Toobal saatis sel nädalal ministeeriumidesse ja riigikantseleisse teabenõuded, küsides andmeid kõigi ministrite ametiautode kasutamise kohta. Muuhulgas soovib Toobal detailset informatsiooni sõidukite tankimise kohta.

Möödunud laupäeval kirjutas Sakala, et Toobal kulutas esimesel poolaastal riigikogulase kuluhüvitisest ära viimse kui sendi ja enamik sellest läks autokütusele. Sealjuures näitavad tanklaarved, et ta on korduvalt tankinud korraga suurtes kogustes nii diislit kui bensiini. Toobal põhjendas eri kütuse korraga tankimist sellega, et kasutab oma sõitudeks kolme autot: kaht diisel- ja üht bensiinimootoriga sõidukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles