Islamiterrorismi toetamises süüdistatavad Eesti mehed astuvad kohtu ette

Andres Einmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Riigiprokuratuur saatis kohtu ette kaks tallinlasest meest, keda süüdistatakse islamiterrorismi rahastamises ja toetamises, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kaitsepolitsei pidas Ramil Khalilovi (24) ja Roman Manko (30) kinni aprilli keskel Tallinnas ning prokuratuuri taotlusel võttis kohus nad vahi alla.

Süüdistuse kohaselt toetasid mehed oma tuttava Ivan Sazanakovi tegevust Süüria Araabia Vabariigi territooriumil tegutsevas relvastatud terroristlikus ühenduses, kaitsjate väitel aga toetasid mehed sõbra perekonda, mitte terrorismi.

Tagaselja vahistamisele on määratud Tallinnas Lasnamäelt pärit Eesti kodakondsuseta konvertiit Ivan Sazanakov (31) ehk Abdurrahman Azan, kes siirdus kaitsepolitsei andmetel äärmusrühmituse Islamiriik ridadesse võitlema 2013. aastal ning võttis Eestist kaasa ka oma naise ja kaks tütart.

Karistusseadustik näeb terrorikuriteo rahastamises ja toetamises süüdimõistmisel ette kahe- kuni 10-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles