Eesti ohtlikud ettevõtted jõudsid kaardile

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääste- ja maa-ameti koostöös loodud ohtlike ettevõttete kaart.
Pääste- ja maa-ameti koostöös loodud ohtlike ettevõttete kaart. Foto: Maa-amet

Päästjate ja maa-ameti koostöö tulemusel on alates tänasest kõigile kättesaadav kaart ohtlike ja suurõnnetuse ohuga ettevõtete kohta.

Maa-ameti kaardilt leiab infot selliste ettevõtete asukoha, ohuala, käideldavate ohtlike ainete ja ohu tüübi kohta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaart aitab arvestada riskidega ohustatud alade planeerimisel, samuti aitab see tõsta elanike teadlikkust võimalikest ohtudest.

Ohtlikud ja suurõnnetuse ohuga ettevõtted on kemikaaliseadusest tulenevad ohtlikke aineid alammäärast või künniskogusest suuremas koguses käitlevad ettevõtted

Ettevõtmise eesmärgiks on tuua ohtlikke ettevõtteid puudutav informatsioon võimalikult mugaval moel inimesteni ning kõigi asutusteni, keda see suuremal või vähemal määral puudutab. Eelkõige peaks rakendus huvi pakkuma kohalikele omavalitsustele ning planeeringute ja ehitusprojektide koostamise ja kooskõlastamisega seotud asutustele ning ohustatud aladel viibivatele inimestele.

Päästeameti kriisireguleerimise osakonna juhataja Jaan Trossi sõnul on uus kaardirakendus väga vajalik. «Meil on piisavalt palju suurõnnetuse ohuga ja ohtlikke ettevõtteid, seega on oluline sellistest ettevõtetest lähtuvate riskidega arvestada ohustatud alade planeerimisel ning tõsta seal viibivate inimeste teadlikkust võimalikest ohtudest,» lisas Tross.

Päästeametile teadaolevalt on Eestis 52 suurõnnetuse ohuga ja 523 ohtlikku ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles