Ilves Rootsi tragöödiast: see on meie kõigi must päev

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves.
President Ilves. Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna õhtul sotsiaalmeedias, et tragöödia Rootsi koolis on kõigi must päev ning puudutab eriti valusalt kõiki, kes on kooliga seotud.

«Tragöödia Rootsi koolis, kui kurjategija tappis Trollhättanis õpetaja ja õpilase ning vigastas rängalt teisi õpilasi, puudutab eriti valusalt kõiki meid, kelle lapsed käivad koolis või kes töötavad koolis,» kirjutas Ilves oma Facebooki seinal.

«See on meie kõigi must päev,» lisas ta.

Rootsi edelaosas Västra Götalandi piirkonna Trollhättani linnas ründas mõõgaga relvastatud maskis mees neljapäeval kooli.

Üks kooli õpetajatest suri saadud vigastustesse kohapeal, kaks raskelt haavata saanud õpilast toimetati haiglasse, kus üks neist suri.

Viga saanud õpilaste vanus on 11 ja 15 aastat, ütlesid ametnikud. Haiglas on ka üks haavata saanud õpetaja.

Politsei tulistas varem Trollhättani koolis klassist klassi liikunud ja uksi avanud inimesi rünnanud meest, kes viidi haiglasse operatsioonile. Mees suri haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles