Uuring: EKRE toetus möödus viimaseks vajunud IRList

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased kogunesid volikogu istungile.
Keskerakondlased kogunesid volikogu istungile. Foto: Erik Prozes

Skandaal Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ümber ei kahandanud märkimisväärselt erakonna toetust, selgus Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest, konservatiivsete parteide arvestuses möödus Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL).

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Keskerakonnale oma hääle 27 protsenti valijatest, mida on küll kaks protsendipunkti vähem kui skandaali eelselt tehtud küsitluses septembris, ent endiselt piisavalt, et jätkata populaarseima erakonnana, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Populaarsuselt teisel kohal on Reformierakond 19 protsendi suuruse toetusega, mida on samuti kaks protsendipunkti vähem kui kuu aja eest.

Kolmandal-neljandal kohal on võrdse 14-protsendise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Vabaerakond, neist sotsiaaldemokraatide toetus langes ühe protsendipunkti võrra, kuid Vabaerakonnal õnnestus suvekuudel langema hakanud toetust kuu varasemaga võrreldes kolm protsendipunkti võrra tõsta.

EKRE tõusis 10-protsendise toetusega (septembris kuus protsenti) esmakordselt edestama Isamaa ja Res Publica Liitu, IRL langes 8-protsendise toetusega esmakordselt selle parlamendikoosseisu toetusedetabeli lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles