Tsahkna: Euroopa migratsioonipoliitika on läbi kukkunud

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus kiitis Margus Tsahkna ettepaneku heaks.
Valitsus kiitis Margus Tsahkna ettepaneku heaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kõneledes Euroopa Rahvapartei kogressil Euroopa väärtustest ja praeguste kriiside mõjust, sõnas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna, et Euroopa migratsioonipoliitika on läbi kukkunud.

Tsahkna kutsus Hispaanias Madridis peetaval kongressil Euroopa Rahvapartei juhte üles olema ausad ja tunnistama tõsiasja, et Euroopa migratsioonipoliitika on läbi kukkunud, edastas Postimehele IRLi pressiesindaja.

«Me peame samaaegselt vaatama kõiki teemasid, mis meil on laual - sõda Süürias, 12 miljonit põgenikku, kes arusaadavalt vajavad abi, Euroopa riikide erinevad huvid ja rahvusvahelised kokkulepped, mis neid aspekte reguleerivad,» ütles Tsahkna.

Ta rõhutas, et Euroopa Liidu piirid peavad olema kindlad ning illegaalid, kellele Euroopasse tulek ei ole lubatud peab saatma tagasi.

Euroopa riikide Venemaa-teemalisest hoiakust rääkides sõnas Tsahkna, et Euroopa Liit peab olema ühtne ning hoidma sanktsioone unustamata sündmusi Ukrainas ja Gruusias ning olema Venemaa käitumise osas Süürias realistlik.

«Rääkides sanktsioonidest - mis lugu see Nord Stream 2 torujuhtmega on? Minu arvates on tegemist mitte lihtsalt ettevõtete vahelise äritehinguga vaid tehinguga, mis mõjutab vähemalt 28 riigi energiaturvalisust,» ütles Tsahkna.

Euroopa Rahvapartei kongressil Madriidis osaleb 3000 inimest ja riigipead ning Euroopa Liidu juhtpoliitikud. IRLi ja Eestit esindab viieliikmeline delegatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles