Keskerakonna Narva piirkond ei lase end Toomist mõjutada: toetame Savisaare kõrval ka Simsonit

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Tamm
Andrus Tamm Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Täna õhtul pärast linnavolikogu istungit kogunes Keskerakonna Narva ringkonna juhatus, et arutada erakonna esimehe kandidaatide esitamisega kujunenud olukorda.

Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm ütles Postimehele, et ringkonna juhatuse liikmed arutasid, milline on nende positsioon.

«Arutasime, kas mõne päevaga, kui on püütud suurt skandaali üles ajada, on nende arvamused muutunud. Meie otsus on aga selline, et jääme enda arvamuse juurde,» rääkis Tamm.

Ta selgitas, et kuna Narva piirkonna keskerakondlased on esimehe kohale niikuinii esitanud nii Edgar Savisaare kui Kadri Simsoni, ei näe ringkonna juhatuse liikmed põhjust oma otsust muuta.

«Me ei hakka inimesi jagama, et Simson on Savisaare vastu või vastupidi, vaid toetame praeguse seisuga mõlemat inimest,» ütles ta.

«On tõeliselt raske aeg ja Kadri Simson suudab seda pinget vähendada. Ta on Savisaarele piisavalt lähedane inimene,» lisas Tamm.

Tamm kordas, et homset erakorralist koosolekut ei saa üldkoosolekuks nimetada, kuna vastavalt põhikirjale ei kutsuta üldkoosolekut sel viisil kokku.

«Ma arvan, et Yana Toomil on plaanis meile külla tulla ja koosolek toimub,» ütles Tamm Postimehele.

Yana Toom ütles ERRi uudisteportaalile, et teda üllatas see, et teda kui ringkonna kuraatorit juhatuse koosolekule ei kutsutud.

«Enne koosolekut rääkisin Andrusega ja me arutasime temaga, millal ma pean Narva sõitma, ta ei rääkinud midagi sellest, et toimub istung, millel arutatakse kandidaate Keskerakonna juhatuse esimehe kohale. Muidugi ei ole ta erakonna põhikirja järgi kohustatud seda tegema, kuid eksisteerib hea traditsioon saata kuraatorile kutse istungile ja selle korraldamise aeg,» rääkis Toom.

23. oktoobril toimub Yana Toomi algatusel Narvas Keskerakonna liikmete üldkoosolek, mille päevakorra ainus küsimus on partei esimehe kandidatuuri arutamine, varem on Yana Toom öelnud, et tema kandidaat keskerakondlaste juhi kohale on praegune parteijuht Edgar Savisaar, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale uued juhtorganid, toimub 29. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles