Politsei ei alustanud SAPTKi voldikute asjas väärteomenetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompeal riigikogu ees toimus meeleavaldus perekonna ja demokraatia kaitseks (SAPTK) juhtimisel.
Toompeal riigikogu ees toimus meeleavaldus perekonna ja demokraatia kaitseks (SAPTK) juhtimisel. Foto: Laura Oks/Õhtuleht

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) esitas politseile sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) levitatud voldikute asjus väärteoteate, politsei väärteomenetlust ei alustanud.

Politsei- ja piirivalveamet ei alustanud teate alusel väärteomenetlust väärteo tunnuste puudumise tõttu, kuna SAPTK voldikutel oli kajastatud teave kõikide riigikogus esindatud erakondade kohta, ütles BNSile ameti pressiesindaja

«Hoolimata sellest, et trükiste levitaja kajastas lähtuvalt sihtasutuse vaadetest ja eesmärkidest teatud erakondi ja kandidaate positiivsete ning teatud erakondi ja kandidaate negatiivsetena, ei ole alust väita, et trükiste lugejad sõltuvalt isiklikest vaadetest vastupidist infot ja emotsiooni ei kogenud,» sõnas ta.

Seega olid politsei hinnangul trükiste levitamisel kõik erakonnad võrdselt koheldud, mistõttu puudub alus rääkida keelatud annetusest.

ERJK teatas tänavu kevadel, et sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks mitmele kooseluseaduse vastu võidelnud poliitikule valimiste eel tehtud reklaamide puhul oli tegemist valimisreklaamide ja keelatud annetustega.

Valimisvoldikutes soovitati erinevate erakondade esindajaid kui valimiste parimaid kandidaate. Voldikuid rahastas sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks.

SAPTK ei olnud nõus uurimisel komisjoniga koostööd tegema ja keeldus igasugusest suhtlusest. Komisjon asu seisukohale, et tegemist oli valimisreklaamiga ning otsustas esitada politseile SAPTKi tegevuse kohta väärteoteate keelatud annetuse asjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles