Piret Aaviku ametikoht Rahvaliidus tekitab segadust

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Rahvaliidu liikme Piret Aaviku ümber lahvatanud skandaal toob päevavalgele järjekordse segaduse – erakonna leerid on Aaviku juhatusse kuulumise osas eri meelt.

Kui küsida arusaamatuse kohta selgitust peasekretär Lauri Vitsuti leeri asemel esimees Juhan Aarele truuks jäänud seltskonnalt, kuuleb risti vastupidist juttu.

Piret Aaviku elukaaslase, septembris erakonna peasekretäri kohalt maha hääletatud Uno Silbergi sõnul on Aavik jätkuvalt erakonna juhatuse liige. «Ta on juhatuse liige nii kaua, kuni ta on erakonna B-kaardi peal,» selgitas Silberg. «Kuni pole erakonna juhatuse vastavasisulist otsust, ei saa teda tagasi kutsuda.»

Konks peitub küsimuses, kas Piret Aavikut lugeda erakonna naisühenduse Epp esinaiseks või mitte. Selle ametipostiga kaasneb nimelt automaatselt koht partei juhatuses.

Vitsuti tiib korraldas oktoobri lõpus Epu koosoleku ja valis sellele uue esinaise, samas peab Juhan Aare leer otsust õigustühiseks ning Aavikut seega jätkuvalt juhatuse liikmeks.

Uno Silbergi sõnul oli Piret Aavikul järelikult igasugune õigus taoline pressiteade laiali saata, olles erakonna juhatuse liige. Silberg märkis, et tegelikult koostas teate teksti hoopis esimees Juhan Aare, kelle nimi oli ka kirja lõpus ära märgitud ja kellel peaks küll olema voli partei nimel teateid välja saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles